Datum / čas
Date(s) - 23/04/2025
16:00 - 17:30

Kategorie


Zjistěte, jakým způsobem probíhají úřední kontroly v oblasti bezpečnosti potravin, jaké povinnosti musí při práci s potravinami plnit členské státy nebo jaké podmínky musí splnit potraviny živočišného původu dovážené do EU ze třetích zemí. A jak by mohla vypadat vaše kariérní dráha, pokud vás toto odvětví a mezinárodní prostředí láká.

  • 23.04.2025 16:00 (Délka akce: 90 min)
  • B26 – 2. patro – Budova B
  • Typ: workshop
  • Lektor: Ing. Ivana Poustková
  • O lektorovi: Ing. Ivana Poustková, Ph.D., odbornice na bezpečnost potravin v Evropské komisi, představí klíčové mechanismy kontrolního systému EU.
  • Určeno pro: Zaměstnanci, Alumni, Veřejnost, Doktorandi, Studenti, Vědci
  • REGISTRACE ZDE

Evropská unie disponuje jedním z nejpřísnějších systémů zajištění bezpečnosti potravin na světě. Kontrolují se nejen potraviny české nebo EU produkce, ale také produkce z tzv. třetích zemí. Ověřuje se chemická kontaminace, jako jsou rezidua pesticidů, rezidua veterinárních léčiv či látky migrující z obalových materiálů do potravin, a mikrobiologická kontaminace. Důležitou roli hraje také správné označování potravin, včetně výživových hodnot.